73 70 25 25

her finder du
de forskellige
typer behandling
vi tilbyder

Mystery Shopping Nordic

her finder du
de forskellige
typer behandling
vi tilbyder

Mystery Shopping Nordic

Læs mere om de forskellige behandlingstilbud herunder.

Bestil tid til behandling her

Fysioterapi

En konkret fysioterapeutisk diagnose er en betingelse for en målrettet behandling, derfor foretager vi altid en grundig undersøgelse, hvor vi finder frem til årsagen til dit problem. Efter undersøgelsen opstiller vi et fælles mål og en plan for dit behandlingsforløb. Derved sikres, at behandlingen og planen er målrettet netop dine problemer, ressourcer og behov. Fysioterapi er en alsidig behandlingsform, som kan indeholde forskellige tiltag. Vi sammensætter den behandling, der bedst muligt kan afhjælpe dit problem. Typisk vil behandlingen være en kombination af forskellige behandlingsmetoder samt din aktive deltagelse, ofte i form af øvelser. I mange genoptræningsforløb handler det om at bryde nogle uvaner og erstatte dem med vaner, der er bedre for dit helbred og din generelle sundhed.

Der er typisk 5 trin i dit behandlingsforløb:

  1. Udrede, hvad du fejler og hvorfor.
  2. Information om din skade og plan for din behandling.
  3. Behandling, der sigter mod at reducere/fjerne dine gener.
  4. Genoptræning, rettet mod et niveau, der reducerer risikoen for at skaden opstår igen.
  5. Vejledning i fysisk aktivitet og andre sundhedstiltag.

chokbølgebehandling

Ekstrakorporal chokbølgebehandling (Extra Corporeal Shock Wave Therapy – ESWT) er relativ ny herhjemme, men både i udlandet og herhjemme har man opnået gode resultater.
Specielt ved behandling af kroniske senevævsforandringer (tendinose), forbening af senevæv (entesiopait) samt forkalkning i senevæv og slimsække (calcifikation) som det kan ses ved bl.a. følgende diagnoser:

– Indklemningssyndrom i skulderen (subacromial impingement)
– Kold skulder og skuldertendinitter
– Forkalkning af skulderens slimsæk (bursitis calcarea)
– Achillessenebetændelse (achilles tendinose)
– Hælspore / svangseneirritation (fascitis plantaris)
– Løberknæ (runner`s knee)
– Springerknæ (jumper`s knee)
– Tennisalbue (epicondylitis lateralis)
– Golfalbue (epicondylitis medialis)
– Kroniske triggerpunkter

 

LASERBEHANDLING

Laserterapi er smertedæmpende behandling, som reducerer inflammation og ødemer hurtigere end kroppens egen restitutionstid. Er fri for bivirkninger og en smertefri behandlingsform. Laserterapi styrker immunforsvaret, optimerer cellefunktioner i det skadede område og støtter hermed kroppens evne til hurtigere at hele ved skader.

Lyset fra laseren, når op til 4 cm ned i vævet – langt dybere end andre behandlingsformer.

Laser terapi virker:

  • Anti-inflammatorisk / betændelseshæmmende

  • Smertelindrende
  • Mindsker ødemer og heler sår

 Behandlingen er:

  • En dybdegående og smertefri behandlingsform
  • Uden bivirkninger
  • Skaber hurtigere resultater

6-24 timer efter behandlingen kan smerterne blusse kortvarigt op, det er normalt og er en del af reparationsprocessen.

Laserterapi er effektiv behandling af skader og sygdomme:

Den er især effektiv til sportsskader, ledskader, arvæv, sårbehandling og smerter som fx.:

  • Springerknæ
  • Tennisalbue / Golf albue
  • Musearm
  • Fibersprængning
  • Iskiassmerter
  • Knæsmerter
  • Migræne
  • Nakkesmerter
  • Modic forandringer 
  • Skuldersmerter

Hvordan foregår behandlingen:

Behandlingen tager ca. 10-15 minutter.
Oftest behandles der 2-3 gange per uge, men man vil ofte mærke en smertelindring allerede efter første behandling.

Har du en akut skade, der er mindre end 3 måneder gammel, skal du regne med i 4-6 behandlinger fordelt over 2-3 behandlinger om ugen.

Hvis din skade er kronisk/mere end 3 måneder gammel, skal du regne med i alt 8-12 behandlinger fordelt over 1-2 behandling om ugen.

Vær opmærksom på at laserbehandling koster ekstra. Se hvad det koster under menuen priser

Hvem bør ikke behandles med Laser?

  • Gravide
  • Cancerpatienter
  • Epilepsipatienter
  • Behandling på lysfølsommeområder såsom skjoldbruskkirtlen
  • Nedsat koaguleringsevne
  • Man skal være forsigtig på tatoveringer
  • Der skal behandles med mindre dosis på børn end på voksne

Undersøg evt. med din sundhedsforsikring om de dækker ekstraudgifter til laserbehandling.

 

ims akupunktur

Denne viden baseres på kroppens anatomi, fysiologi og neurologi samt moderne smerteforståelse.

Derfor er denne type akupunktur videnskabelig velfunderet og velegnet til at implementere i vores evidensbaserede hverdag. Der indgår IKKE kinesiske og andre alternative hypoteser i forhold til kroppens funktion og akupunkturens effekt.

IMS er et effektivt værktøj, der ikke erstatter andre fysioterapeutiske behandlingskoncepter men derimod supplerer McKenzie, MT, Mulligan, MTT og træning på optimal facon.
IMS behandler en svær klientgruppe med stor succes -kroniske smerteklienter, ryg- og nakkesmerter, atrose/slidgigt, whiplash, alle myofascielle smertebilleder, hovedpine, kæbeproblemer, mm.

Hvis du gerne vil læse mere, kan du gøre det her: www.istop.org

Udvidet lænderygundersøgelse

På klinikken er der fire fysioterapeuter, der har gennemgået Region Midtjyllands specialuddannelse indenfor undersøgelse og behandling af komplicerede lænderygpatienter.

Ved at henvise til den udvidede lænderygundersøgelse har den praktiserende læge en mulighed for at få en yderligere vurdering i forhold til egen udredning og i forhold til stillingtagen til det videre forløb.

Når patienten henvises af den praktiserende læge, yder sygesikringen ekstra tilskud, så patientens egen udgift svarer til prisen for en normal førstegangskonsultation og for op til to normale opfølgende konsultationer.

GLA:D – Godt Liv med Artrose i Danmark

Er du GLAD?
GLA:D er for dig, som har ondt i hofte eller knæ, muligvis pga. artrose men dette er ikke et krav. Du deltager i et 6 ugers træningsforløb med træning 2 gange ugentligt på hold.
Derudover modtager du 2 x undervisning á ca. 1 times varighed, en individuel konsultation hos en fysioterapeut samt en individuel opfølgning 3 måneder efter træningens ophør.
Dette superviserede forløb ledes af fysioterapeuter, som har gennemgået efteruddannelse i GLA:D konceptet.

Hvad er GLA:D?
GLA:D er et evidensbaseret uddannelses- og træningsforløb til patienter med hofte- og knæartrose. Projektet med oprindelse i Sverige har vist, at træning har god effekt på at nedsætte smerte, forbedre funktionen og øge livskvaliteten. 97 % af deltagerne i et GLA:D forløb, som beskrevet ovenfor er meget godt tilfredse eller godt tilfredse 3 måneder efter forløbet.

Hvad er artrose?
Artrose er det, vi tidligere betegnede som slidgigt, men mere korrekt er ledsvigt, da artrose angriber brusk, ledbånd, ledhinder, ledvæske og knogle, hvilket medfører en svigtende ledfunktion. Artrose er kendetegnet ved ubalance mellem opbygningen og nedbygningen af brusk, for at opbygningen af brusken kan finde sted, skal brusken belastes. Dette forløb skal bl.a. lære dig at belaste brusken i knæet eller hoften korrekt.

Hvad kan man gøre ved artrose?
Der findes ingen pille, som kan forhindre, at artrosen opstår eller stoppe artrosen. Behandlingen skal formindske symptomerne, forbedre funktionen og hjælpe dig til at udskyde eller helt undgå operation. Dette gøres ved at forstå sygdommen bedre, træne for at øge dit fysiske aktivitetsniveau og hvis nødvendigt vægtreduktion.På www.glaid.dk kan du finde yderligere oplysninger om, hvad konceptet går ud på, hvad artrose egentligt er, mere specifikt om træningen samt hvilke resultater man indtil nu har opnået med konceptet.

Læs mere om vores holdtræning her 

såler

Vi udarbejder Formthotics indlægssåler, som øger komforten og forebygger skader og smerter i fødder, ben, knæ og ryg, selv ved ekstreme belastninger.

Indlægget består af formstøbt skumplast, der ved opvarmning tilpasses individuelt på få minutter. Som del af tilpasningen kan der gennemføres yderligere undersøgelser, der sikrer, at indlægget passer 100 procent til dig.

Indlægget findes i flere fleksible udformninger, så det kan bruges i forskellige typer fodtøj, fra vandrestøvler, sportssko og arbejdssko til dagligdagsfodtøj og selskabssko. 

ULtralydsscanning

Vi bruger ultralydsscanneren som et led i at kvalitetssikre den fysioterapeutiske undersøgelse og det efterfølgende behandlings- og træningsforløb.

Ultralydsscanning er i dag en integreret del af den kliniske undersøgelse indenfor bl.a rheumatologi, idrætsmedicin og fysioterapi. Med en ultralydsscanner kan man hurtigt og effektivt danne sig et detaljeret billede af bl.a. muskler, sener, ledbånd, slimsække og knogler, – så detaljeret at man meget præcist kan vurdere vævets tilstand, og på den måde ofte kan finde en mulig årsag til din problematik.

Hos Aulum Fysioterapi & Træning bruger vi ultralydsscanning til at kunne afgøre typen og omfanget af din skade/problematik, så det mest optimal behandlings- og genoptræningsforløb straks kan påbegyndes.

Derudover benytter vi ultralydsscanning som et objektivt måleredskab til at vurdere effekten af det påbegyndte behandlings- eller træningsforløb. Med scanneren kan vi afgøre om en vævsskade heler som den skal, om en hævelse reduceres som forventet eller om en muskelaktiveres, som den skal. Endelig kan en ultralydsscanning hjælpe din fysioterapeut med at afgøre om du bør henvises til en anden behandling (x. medicinsk eller kirurgisk)

Det er Jimmi Højberg der foretager ultralydsscanningerne hos Aulum Fysioterapi & Træning. 

gravid massage

At vente et lille barn er noget af det mest fantastiske i hele verden. Dog bliver kroppen udsat for stort pres, og her kan graviditetsmassage afhjælpe smerter i lænd, ryg og ben samt væske i kroppen. På klinikken har vi en graviditetspuden som er designet til graviditets massage og behandling. Ved hjælp af graviditetspuden er det nemlig muligt at ligge på maven og blive behandlet.

Behandlingen fokuserer på at løsne op for de ømme områder, mindske stress og opnå en tilstand af velvære i kroppen.

Det er Tina Sloth der foretager graviditetsmassage hos Aulum Fysioterapi & Træning. 

Læs mere om de forskellige behandlingstilbud herunder.

Bestil tid til behandling her

Fysioterapi

En konkret fysioterapeutisk diagnose er en betingelse for en målrettet behandling, derfor foretager vi altid en grundig undersøgelse, hvor vi finder frem til årsagen til dit problem. Efter undersøgelsen opstiller vi et fælles mål og en plan for dit behandlingsforløb. Derved sikres, at behandlingen og planen er målrettet netop dine problemer, ressourcer og behov. Fysioterapi er en alsidig behandlingsform, som kan indeholde forskellige tiltag. Vi sammensætter den behandling, der bedst muligt kan afhjælpe dit problem. Typisk vil behandlingen være en kombination af forskellige behandlingsmetoder samt din aktive deltagelse, ofte i form af øvelser. I mange genoptræningsforløb handler det om at bryde nogle uvaner og erstatte dem med vaner, der er bedre for dit helbred og din generelle sundhed.

Der er typisk 5 trin i dit behandlingsforløb:

  1. Udrede, hvad du fejler og hvorfor.
  2. Information om din skade og plan for din behandling.
  3. Behandling, der sigter mod at reducere/fjerne dine gener.
  4. Genoptræning, rettet mod et niveau, der reducerer risikoen for at skaden opstår igen.
  5. Vejledning i fysisk aktivitet og andre sundhedstiltag.

chokbølgebehandling

Ekstrakorporal chokbølgebehandling (Extra Corporeal Shock Wave Therapy – ESWT) er relativ ny herhjemme, men både i udlandet og herhjemme har man opnået gode resultater.

Specielt ved behandling af kroniske senevævsforandringer (tendinose), forbening af senevæv (entesiopait) samt forkalkning i senevæv og slimsække (calcifikation) som det kan ses ved bl.a. følgende diagnoser:

– Indklemningssyndrom i skulderen (subacromial impingement)

– Kold skulder og skuldertendinitter

– Forkalkning af skulderens slimsæk (bursitis calcarea)

– Achillessenebetændelse (achilles tendinose)

– Hælspore / svangseneirritation (fascitis plantaris)

– Løberknæ (runner`s knee)

– Springerknæ (jumper`s knee)

– Tennisalbue (epicondylitis lateralis)

– Golfalbue (epicondylitis medialis)

– Kroniske triggerpunkter

LASERBEHANDLING

Laserterapi er smertedæmpende behandling, som reducerer inflammation og ødemer hurtigere end kroppens egen restitutionstid. Er fri for bivirkninger og en smertefri behandlingsform. Laserterapi styrker immunforsvaret, optimerer cellefunktioner i det skadede område og støtter hermed kroppens evne til hurtigere at hele ved skader.

Lyset fra laseren, når op til 4 cm ned i vævet – langt dybere end andre behandlingsformer.

Laser terapi virker:

  • Anti-inflammatorisk / betændelseshæmmende

  • Smertelindrende
  • Mindsker ødemer og heler sår

 Behandlingen er:

  • En dybdegående og smertefri behandlingsform
  • Uden bivirkninger
  • Skaber hurtigere resultater

6-24 timer efter behandlingen kan smerterne blusse kortvarigt op, det er normalt og er en del af reparationsprocessen.

Laserterapi er effektiv behandling af skader og sygdomme:

Den er især effektiv til sportsskader, ledskader, arvæv, sårbehandling og smerter som fx.:

  • Springerknæ
  • Tennisalbue / Golf albue
  • Musearm
  • Fibersprængning
  • Iskiassmerter
  • Knæsmerter
  • Migræne
  • Nakkesmerter
  • Modic forandringer 
  • Skuldersmerter

Hvordan foregår behandlingen:

Behandlingen tager ca. 10-15 minutter.
Oftest behandles der 2-3 gange per uge, men man vil ofte mærke en smertelindring allerede efter første behandling.

Har du en akut skade, der er mindre end 3 måneder gammel, skal du regne med i 4-6 behandlinger fordelt over 2-3 behandlinger om ugen.

Hvis din skade er kronisk/mere end 3 måneder gammel, skal du regne med i alt 8-12 behandlinger fordelt over 1-2 behandling om ugen.

Vær opmærksom på at laserbehandling koster ekstra. Se hvad det koster under menuen priser

Hvem bør ikke behandles med Laser?

  • Gravide
  • Cancerpatienter
  • Epilepsipatienter
  • Behandling på lysfølsommeområder såsom skjoldbruskkirtlen
  • Nedsat koaguleringsevne
  • Man skal være forsigtig på tatoveringer
  • Der skal behandles med mindre dosis på børn end på voksne

Undersøg evt. med din sundhedsforsikring om de dækker ekstraudgifter til laserbehandling.

 

ims akupunktur

Denne viden baseres på kroppens anatomi, fysiologi og neurologi samt moderne smerteforståelse.

Derfor er denne type akupunktur videnskabelig velfunderet og velegnet til at implementere i vores evidensbaserede hverdag. Der indgår IKKE kinesiske og andre alternative hypoteser i forhold til kroppens funktion og akupunkturens effekt.

IMS er et effektivt værktøj, der ikke erstatter andre fysioterapeutiske behandlingskoncepter men derimod supplerer McKenzie, MT, Mulligan, MTT og træning på optimal facon.
IMS behandler en svær klientgruppe med stor succes -kroniske smerteklienter, ryg- og nakkesmerter, atrose/slidgigt, whiplash, alle myofascielle smertebilleder, hovedpine, kæbeproblemer, mm.

Hvis du gerne vil læse mere, kan du gøre det her: www.istop.org

Udvidet lænderygundersøgelse

På klinikken er der fire fysioterapeuter, der har gennemgået Region Midtjyllands specialuddannelse indenfor undersøgelse og behandling af komplicerede lænderygpatienter.

Ved at henvise til den udvidede lænderygundersøgelse har den praktiserende læge en mulighed for at få en yderligere vurdering i forhold til egen udredning og i forhold til stillingtagen til det videre forløb.

Når patienten henvises af den praktiserende læge, yder sygesikringen ekstra tilskud, så patientens egen udgift svarer til prisen for en normal førstegangskonsultation og for op til to normale opfølgende konsultationer.

GLA:D – Godt Liv med Artrose i Danmark

Er du GLAD?
GLA:D er for dig, som har ondt i hofte eller knæ, muligvis pga. artrose men dette er ikke et krav. Du deltager i et 6 ugers træningsforløb med træning 2 gange ugentligt på hold.
Derudover modtager du 2 x undervisning á ca. 1 times varighed, en individuel konsultation hos en fysioterapeut samt en individuel opfølgning 3 måneder efter træningens ophør.
Dette superviserede forløb ledes af fysioterapeuter, som har gennemgået efteruddannelse i GLA:D konceptet.

Hvad er GLA:D?
GLA:D er et evidensbaseret uddannelses- og træningsforløb til patienter med hofte- og knæartrose. Projektet med oprindelse i Sverige har vist, at træning har god effekt på at nedsætte smerte, forbedre funktionen og øge livskvaliteten. 97 % af deltagerne i et GLA:D forløb, som beskrevet ovenfor er meget godt tilfredse eller godt tilfredse 3 måneder efter forløbet.

Hvad er artrose?
Artrose er det, vi tidligere betegnede som slidgigt, men mere korrekt er ledsvigt, da artrose angriber brusk, ledbånd, ledhinder, ledvæske og knogle, hvilket medfører en svigtende ledfunktion. Artrose er kendetegnet ved ubalance mellem opbygningen og nedbygningen af brusk, for at opbygningen af brusken kan finde sted, skal brusken belastes. Dette forløb skal bl.a. lære dig at belaste brusken i knæet eller hoften korrekt.

Hvad kan man gøre ved artrose?
Der findes ingen pille, som kan forhindre, at artrosen opstår eller stoppe artrosen. Behandlingen skal formindske symptomerne, forbedre funktionen og hjælpe dig til at udskyde eller helt undgå operation. Dette gøres ved at forstå sygdommen bedre, træne for at øge dit fysiske aktivitetsniveau og hvis nødvendigt vægtreduktion.På www.glaid.dk kan du finde yderligere oplysninger om, hvad konceptet går ud på, hvad artrose egentligt er, mere specifikt om træningen samt hvilke resultater man indtil nu har opnået med konceptet.

Læs mere om vores holdtræning her 

såler

Vi udarbejder Formthotics indlægssåler, som øger komforten og forebygger skader og smerter i fødder, ben, knæ og ryg, selv ved ekstreme belastninger.

Indlægget består af formstøbt skumplast, der ved opvarmning tilpasses individuelt på få minutter. Som del af tilpasningen kan der gennemføres yderligere undersøgelser, der sikrer, at indlægget passer 100 procent til dig.

Indlægget findes i flere fleksible udformninger, så det kan bruges i forskellige typer fodtøj, fra vandrestøvler, sportssko og arbejdssko til dagligdagsfodtøj og selskabssko. 

Ultralydsscanning

Vi bruger ultralydsscanneren som et led i at kvalitetssikre den fysioterapeutiske undersøgelse og det efterfølgende behandlings- og træningsforløb.

Ultralydsscanning er i dag en integreret del af den kliniske undersøgelse indenfor bl.a rheumatologi, idrætsmedicin og fysioterapi. Med en ultralydsscanner kan man hurtigt og effektivt danne sig et detaljeret billede af bl.a. muskler, sener, ledbånd, slimsække og knogler, – så detaljeret at man meget præcist kan vurdere vævets tilstand, og på den måde ofte kan finde en mulig årsag til din problematik.

Hos Aulum Fysioterapi & Træning bruger vi ultralydsscanning til at kunne afgøre typen og omfanget af din skade/problematik, så det mest optimal behandlings- og genoptræningsforløb straks kan påbegyndes.

Derudover benytter vi ultralydsscanning som et objektivt måleredskab til at vurdere effekten af det påbegyndte behandlings- eller træningsforløb. Med scanneren kan vi afgøre om en vævsskade heler som den skal, om en hævelse reduceres som forventet eller om en muskelaktiveres, som den skal. Endelig kan en ultralydsscanning hjælpe din fysioterapeut med at afgøre om du bør henvises til en anden behandling (x. medicinsk eller kirurgisk)

Det er Jimmi Højberg der foretager ultralydsscanningerne hos Aulum Fysioterapi & Træning. 

gravid massage

At vente et lille barn er noget af det mest fantastiske i hele verden. Dog bliver kroppen udsat for stort pres, og her kan graviditetsmassage afhjælpe smerter i lænd, ryg og ben samt væske i kroppen. På klinikken har vi en graviditetspuden som er designet til graviditets massage og behandling. Ved hjælp af graviditetspuden er det nemlig muligt at ligge på maven og blive behandlet.

Behandlingen fokuserer på at løsne op for de ømme områder, mindske stress og opnå en tilstand af velvære i kroppen.

Det er Tina Sloth der foretager graviditetsmassage hos Aulum Fysioterapi & Træning.