73 70 25 25

Her finder du
oversigten over
alle de hold
vi udbyder

Mystery Shopping Nordic

Her finder du
oversigten over
alle de hold
vi udbyder

Mystery Shopping Nordic

holdtræning

Holdtræning har mange fordele, når du skal træne effektivt. Du møder andre med samme problem, hvilket både kan give mulighed for erfaringsudveksling samt fællesøvelser med høj intensitet.

Du kan få tilskud fra Sygesikringen Danmark ved holdtræning.

Tilmeld dig holdtræning ved at kontakte klinikken på mail: mail@aulumfys.dk

Holdtræning er opbygget ved:

  • Opvarmning på kredsløbsmaskiner (Romaskine/cykel/cross trainer)
  • Specialøvelser hvor der arbejdes med specifikke problemer f.eks. stabilitet omkring hypermobile led, bevægelighed, rotationsøvelser og meget mere.
  • Fællestræning.

Holdoversigt

På klinikken tilbyder vi følgende hold:

Hold i samarbejde med Ældresagen

Kroppen gennemarbejdes på en måde, så der tages hensyn til deltagernes alder og skavanker. Der arbejdes med forskellige øvelser og redskaber, så hele kroppen bliver rørt.

Starter: Onsdag d. 27. januar 2021 kl. 09:30, kl. 10.00 og kl. 11.00.  

 Varighed: 1 time om ugen i 10 uger (Man betaler for et forløb af 10 gange )

Instruktør: Fysioterapeut Jimmi Højberg og Inge Larsen.

pris: 600 kr.

Efter-fødselshold

Optræning af hele kroppen med fokus på specielt bækkenbund, ryg og mave. Slappe steder i kroppen strammes op, mens stramme steder smidiggøres og udspændes. Du vil opleve at samvær, bevægelse og styrketræning giver dig nye kræfter og energi. Dit barn er også velkommen.

Varighed: 1 time om ugen i 8 uger (Man betaler for et forløb af 8 gange ) 

Starter: tirsdag når der er 7 deltagere

Instruktør: Fysioterapeut Ina Jensen

Pris: 600 kr.

Vi opstarter hold løbende ved minimum 7 deltagere. Ring til klinikken, så vi kan aftale nærmere

Individuelt tilpasset træning

Til den enkelte udarbejdes der et individuelt tilpasset træningsprogram, som er målrettet mod den enkeltes problemer/skader. Det er muligt både at forebygge og genoptræne. Patienten træner ud fra programmet og vejledes under træningen af fysioterapeut. Der trænes i klinikkens udstyr så som kredsløbsmaskiner, trækapparatur og div. træningsredskaber.

Vi har flere hold om formiddagen.

Mandag: kl. 09.30, kl. 10.15, kl. 11.00 og kl. 15.00, tirs. kl. 10.45. tors. kl. 09.30, kl. 11.00, kl. 12.00, fre. kl. 11.15

Nye hold oprettes på opfordring.

Starter: løbende opstart.

Instruktør: Skiftende fysioterapeut

Pris: 59,21 pr. gang m/henvisning

GLA:D Hofte/knæ

Har du ondt i knæ eller hofte?

Slidgigt kan trænes væk!

Klinik for fysioterapi i Aulum tilbyder 6 ugers specialiseret træning og undervisning omkring Artrose (slidgigt).

Artrose-skole – også kaldet GLA:D – Godt Liv med Artrose i Danmark – er oprindeligt et svensk projekt, hvor man igennem de sidste 12 år har tilbudt træning og undervisning og dermed nedsat antallet af nye knæ eller hofteoperationer med 75%.

Se mere information om GLA:D konceptet på hjemmesiden www.glaid.dk

Kontakt klinikken for information om opstart, pris mm.

Se et lille indslag fra TV omkring GLAD

https://youtu.be/rFbg9KYQ04Y

Starter: Tirsdag d. 18. august

Tid: Tirsdag kl. 11.30 

Instruktør: Fysioterapeut Jacob Baltser og Fysioterapeut Inge Larsen

Pris og mere information, kontakt klinikken

Ryghold

Forebyggelse og genoptræning af forskellige rygproblematikker. Træning starter med teori om ryggen og musklernes sammenspil. Der er fokus på ryg og mave samt stabiliserende muskulatur. Der arbejdes på gulv, med bold og i forskellige maskiner.

Der tages hensyn til forskellige skavanker og diagnoser.

Varighed: 1 time om ugen i 12 uger (Man betaler for et forløb af 12 gange )

Tid: tirsdag kl. 17.30 og torsdag kl. 16.00

Starter: tirsdag d. 26. januar og torsdag d. 28. januar 2021

Instruktør: Fysioterapeut Jimmi Højberg

Pris: 59,53 pr. gang m/henvisning

Pilates og Fysio-pilates i samarbejde med FOF Herning

Dette kursus henvender sig til dig, der har gener i ryg, skuldre, hofter, knæ m.m. Dog vil alle uanset alder, diagnose og træningstilstand have gavn af Pilates og Fysio-Pilates.

Træningen er blandt andet god til ryg- og nakkeproblemer, bækken og bækkenbund, og ikke mindst hofter. Derudover er træningen god til at afhjælpe ved problemer med balancen og giver en solid kropsholdning

Starter: I uge 4 2021.

Instruktør: Fysioterapeut og pilatesinstruktør Inge Larsen

Tilmelding og information gennem FOF Herning på deres hjemmeside her. https://www.fof.dk/herning/Kursusoversigt/Motion/Pilates/hensyntagende-pilates-for-oevede?id=36156

Der ydes ikke tilskud fra Sygeforsikringen Danmark, og henvisning er ikke nødvendig.

Hatha Yoga i samarbejde med FOF i Herning

Her kan alle – nybegyndere såvel som øvede – være med.

I undervisningen kombineres øvelser med åndedræt. Øvelserne øger kropsbevidstheden, styrker og udspænder muskler, sener og led. Desuden er øvelserne holdningskorrigerende og skaber en større indre ro og balance.

Der startes altid med en tilstede-øvelse, hvor krop og tanker falder til ro. Udover de klassiske yogastillinger og fortræning dertil, laves også åndedrætsøvelser, som forbedrer iltoptagelsen i kroppen, samt udskillelsen af affaldsstoffer. Alt sammen med det formål, at få en mere velfungerende krop fysisk som psykisk.

Starter: uge 4 i 2020 se FOF i Herning

https://www.fof.dk/herning/Searchresults#?cludoquery=hatha&cludopage=1&cludorefurl=https%3A%2F%2Fwww.fof.dk%2Fherning%2FKursusoversigt%2FMotion%2FMotion-for-hele-kroppen%2Fbevaegelse-af-muskler-og-bindevaev&cludorefpt=Bev%C3%A6gelse%20af%20muskler%20og%20bindev%C3%A6v

 

Motionshold

Træning til hele kroppen som foregår på gulv og i maskiner, med hensynstagen til dine skavanker. Ønsker du at starte op med eller vedligeholde din træning så er dette hold lige noget for dig. Har du fx. en livsstilssygdom så mød op, der er bevis for at det hjælper.

Varighed: 1 time om ugen i 12 uger

Tirsdag kl. 16.30 

Starter: tirsdag d. 18. august, løbende optag

Instruktør: Fysioterapeut Jimmi Højberg

Pris: kr. 59,53 pr. gang m/henvisning

Parkinson-hold

Træningen har til formål at modvirke følgerne af Parkinson, så deltageren bedre kan klare sin hverdag fysisk.

Vi arbejder generelt med styrke og udholdenhed/konditionstræning og lægger vægt på øvelser, der udfordrer balancen og stiller krav til tempo og koordination. Vi arbejder ud fra de nyeste kliniske retningslinjer til patienter med Parkinson

Alle mennesker har godt af at motionere, men specielt mennesker med Parkison får overraskende meget effekt med den rigtige træning. Man kan ikke træne sygdommen væk, men man kan træne, så de daglige gøremål bliver nemmere.

Der startes med en individuel konsultation, hvor forventningerne afstemmes. Herunder vil deltageren gennemgå en fysioterapeutisk undersøgelse, der bl.a. vil afdække deltagerens træningsbehov.

Starter: Løbende tilgang

Tid: fredag kl. 10.30 – 11.30

Instruktør: Fysioterapeut Jacob Baltser

Pris: Gratis for patienter med henvisning fra egen læge

Hensynstagende undervisning med FOF

Hensyntagende undervisning (H)

For alle, der har behov for særlig hensyn i undervisningen og ikke kan følge et almindeligt hold inden for det pågældende emne. 

Undervisningen foregår på små hold, med få deltagere, så der er mulighed for at få individuel vejledning i forhold til den enkeltes gener og skavanker. 

Du finder de fleste af vores hensyntagende hold her på hjemmesiden under menupunkterne “Mindfullness/meditation” samt under “Motion” (særligt yoga , pilates samt bevægelsestræning på land)

Du er altid velkommen til at ringe til os på tlf. 9722 4744 for nærmere oplysninger.

Bevægelse af muskler og bindevæv

Her arbejder vi effektivt med kroppens bindevævsstrukturer  – også kaldet fascia.

Fascia strukturerne kan man godt sammenligne med elastikker i kroppen.Formålet med bevægelserne og øvelserne er, at genopbygge et friere og stærkere elastiknetværk og dermed få en bedre fornemmelse af egen krop.
Du  opnår en friere bevægelse i kroppen, og bedre grundlag for styrke og stabilitet, så du kan bevæge dig langt bedre. I den Fascia orienterede træning arbejder vi med både mobiliserende og styrkende træningsøvelser for hele kroppen. Via træningen og ved samtidig at arbejde målrettet med åndedrættet påvirker vi den del af kroppens nervesystem, som virker beroligende for kroppen. I træningen laver vi indledningsvis små bevægelser og sving. Derefter dynamiske stræk og mobiliserende øvelser for hele kroppen. Vi afslutter træningen med en kort mindful opmærksomhed på krop og åndedræt.

Starter: Torsdag den 28. januar 2021. 

Tid: Torsdag kl. 13.15-14.30

Instruktør: Fysioterapeut Inge Larsen

Yderligere information og tilmelding ved FOF i Herning på deres hjemmeside: https://www.fof.dk/herning/Kursusoversigt/Motion/Motion-for-hele-kroppen/bevaegelse-af-muskler-og-bindevaev?id=36166

GLA:D RYG

GLA:D  RYG

GLA:D Ryg er et nyt behandlingstilbud til patienter med langvarige eller tilbagevendende rygsmerter, der påvirker hverdagen negativt. Tilbuddet er udviklet af forskere og behandlere på SDU.  Programmet følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger for behandling af patienter med rygsmerter og bygger på principper for hjælp-til-selvhjælp på samme måde som GLA:D  for patienter med knæ- og hoftesmerter.

Formålet med GLA:D Ryg er, at du får viden og redskaber, der hjælper dig til færre rygsmerter, og til at fungere bedre med de smerter der er.

Fysioterapeut Jimmi Højberg har deltaget i undervisning i GLAiD RYG  konceptet på Odense Universitet.

Konceptet består af;

2 individuelle konsultationer med undersøgelse, information og introduktion til træningen,

2 undervisningssessioner af en time, hvor du lærer om ryggen, hvorfor rygsmerter opstår og hvad man kan gøre for at få en ryg, der bedre klarer hverdagens krav.

8 ugers træning 2 gange om ugen. 1 time ad gangen.

Starter: mandag d. 17. august 2020

Tid: Mandag kl. 14.00 og torsdag kl. 15.00

Underviser: Fysioterapeut og Gla:d instruktør Jimmi Højberg

Pris: spørg ved henvendelse på klinikken. 

 

holdtræning

Holdtræning har mange fordele, når du skal træne effektivt. Du møder andre med samme problem, hvilket både kan give mulighed for erfaringsudveksling samt fællesøvelser med høj intensitet.

Du kan få tilskud fra Sygesikringen Danmark ved holdtræning.

Tilmeld dig holdtræning ved at kontakte klinikken på mail: mail@aulumfys.dk

Holdtræning er opbygget ved:

  • Opvarmning på kredsløbsmaskiner (Romaskine/cykel/cross trainer)
  • Specialøvelser hvor der arbejdes med specifikke problemer f.eks. stabilitet omkring hypermobile led, bevægelighed, rotationsøvelser og meget mere.
  • Fællestræning.

Holdoversigt

På klinikken tilbyder vi følgende hold:

Hold i samarbejde med Ældresagen

Kroppen gennemarbejdes på en måde, så der tages hensyn til deltagernes alder og skavanker. Der arbejdes med forskellige øvelser og redskaber, så hele kroppen bliver rørt.

Starter: Onsdag d. 19. august 2020 kl. 09:30, kl. 10.00 og kl. 11.00

Varighed: 1 time om ugen i 10 uger

Instruktør: Fysioterapeut Jimmi Højberg og Inge Larsen

pris: 500 kr.

Efter-fødselshold

Optræning af hele kroppen med fokus på specielt bækkenbund, ryg og mave. Slappe steder i kroppen strammes op, mens stramme steder smidiggøres og udspændes. Du vil opleve at samvær, bevægelse og styrketræning giver dig nye kræfter og energi. Dit barn er også velkommen.

Varighed: 1 time om ugen i 8 uger (Man betaler for et forløb af 8 gange ) 

Starter: tirsdag når der er 7 deltagere

Instruktør: Fysioterapeut Ina Jensen

Pris: 600 kr.

Vi opstarter hold løbende ved minimum 7 deltagere. Ring til klinikken, så vi kan aftale nærmere

Individuelt tilpasset træning

Til den enkelte udarbejdes der et individuelt tilpasset træningsprogram, som er målrettet mod den enkeltes problemer/skader. Det er muligt både at forebygge og genoptræne. Patienten træner ud fra programmet og vejledes under træningen af fysioterapeut. Der trænes i klinikkens udstyr så som kredsløbsmaskiner, trækapparatur og div. træningsredskaber.

Vi har flere hold om formiddagen.

Mandag: kl. 09.30, kl. 10.15, kl. 11.00 og kl. 15.00, tirs. kl. 10.45, ons. tors. kl. 09.30, kl. 11.00, kl. 12.00, fre. kl. 11.15

Nye hold oprettes på opfordring.

Starter: løbende opstart.

Instruktør: Skiftende fysioterapeut

Pris: 59,21 pr. gang m/henvisning

GLA:D HOFTE/KNÆ

Har du ondt i knæ eller hofte?

Slidgigt kan trænes væk!

Klinik for fysioterapi i Aulum tilbyder 6 ugers specialiseret træning og undervisning omkring Artrose (slidgigt).

Artrose-skole – også kaldet GLA:D – Godt Liv med Artrose i Danmark – er oprindeligt et svensk projekt, hvor man igennem de sidste 12 år har tilbudt træning og undervisning og dermed nedsat antallet af nye knæ eller hofteoperationer med 75%.

Se mere information om GLA:D konceptet på hjemmesiden www.glaid.dk

Kontakt klinikken for information om opstart, pris mm.

Se et lille indslag fra TV omkring GLAD

https://youtu.be/rFbg9KYQ04Y

Starter: Tirsdag d. 18. august

Tid: Tirsdag kl. 11.30 og torsdag kl. 10.30

Instruktør: Fysioterapeut Jacob Baltser og Fysioterapeut Inge Larsen

Pris og mere information, kontakt klinikken

Ryghold

Forebyggelse og genoptræning af forskellige rygproblematikker. Træning starter med teori om ryggen og musklernes sammenspil. Der er fokus på ryg og mave samt stabiliserende muskulatur. Der arbejdes på gulv, med bold og i forskellige maskiner.

Der tages hensyn til forskellige skavanker og diagnoser.

Varighed: 1 time om ugen i 12 uger

Tid: tirsdag. kl. 17.30 og tors. kl. 16.00

Starter: tirsdag. d. 18. august og torsdag. 20. august 2020

Instruktør: Fysioterapeut Jimmi Hølberg

Pris: 59,21 pr. gang m/henvisning

Pilates og Fysio-pilates i samarbejde med FOF Herning

Dette kursus henvender sig til dig, der har gener i ryg, skuldre, hofter, knæ m.m. Dog vil alle uanset alder, diagnose og træningstilstand have gavn af Pilates og Fysio-Pilates.

Træningen er blandt andet god til ryg- og nakkeproblemer, bækken og bækkenbund, og ikke mindst hofter. Derudover er træningen god til at afhjælpe ved problemer med balancen og giver en solid kropsholdning

Starter: I uge 34 2020. Se FOF i Herning

Instruktør: Fysioterapeut og pilatesinstruktør Inge Larsen

Tilmelding og information gennem FOF Herning på deres hjemmeside her. https://www.fof.dk/herning/Searchresults#?cludoquery=Inge%20larsen&cludopage=1

Der ydes ikke tilskud fra Sygeforsikringen Danmark, og henvisning er ikke nødvendig.

Hatha Yoga i samarbejde med FOF Herning

Her kan alle – nybegyndere såvel som øvede – være med.

I undervisningen kombineres øvelser med åndedræt. Øvelserne øger kropsbevidstheden, styrker og udspænder muskler, sener og led. Desuden er øvelserne holdningskorrigerende og skaber en større indre ro og balance.

Der startes altid med en tilstede-øvelse, hvor krop og tanker falder til ro. Udover de klassiske yogastillinger og fortræning dertil, laves også åndedrætsøvelser, som forbedrer iltoptagelsen i kroppen, samt udskillelsen af affaldsstoffer. Alt sammen med det formål, at få en mere velfungerende krop fysisk som psykisk.

Starter: Uge 34 2020- FOF Herning

https://www.fof.dk/herning/Searchresults#?cludoquery=hatha&cludopage=1&cludorefurl=https%3A%2F%2Fwww.fof.dk%2Fherning%2FKursusoversigt%2FMotion%2FMotion-for-hele-kroppen%2Fbevaegelse-af-muskler-og-bindevaev&cludorefpt=Bev%C3%A6gelse%20af%20muskler%20og%20bindev%C3%A6v

Motionshold

Træning til hele kroppen som foregår på gulv og i maskiner, med hensynstagen til dine skavanker. Ønsker du at starte op med eller vedligeholde din træning så er dette hold lige noget for dig. Har du fx. en livsstilssygdom så mød op, der er bevis for at det hjælper.

Varighed: 1 time om ugen i 12 uger

Tirsdag kl. 16.30 

Starter: tirsdag d. 18. august, løbende optag

Instruktør: Fysioterapeut Jimmi Højberg

Pris: 59,21 pr. gang m/henvisning

Parkinson-hold

Træningen har til formål at modvirke følgerne af Parkinson, så deltageren bedre kan klare sin hverdag fysisk.

Vi arbejder generelt med styrke og udholdenhed/konditionstræning og lægger vægt på øvelser, der udfordrer balancen og stiller krav til tempo og koordination. Vi arbejder ud fra de nyeste kliniske retningslinjer til patienter med Parkinson
Alle mennesker har godt af at motionere, men specielt mennesker med Parkison får overraskende meget effekt med den rigtige træning. Man kan ikke træne sygdommen væk, men man kan træne, så de daglige gøremål bliver nemmere.

Der startes med en individuel konsultation, hvor forventningerne afstemmes. Herunder vil deltageren gennemgå en fysioterapeutisk undersøgelse, der bl.a. vil afdække deltagerens træningsbehov.

Starter: Løbende tilgang
Tid: fredag kl. 11.30 – 12.15
Instruktør: Fysioterapeut Jacob Baltser
Pris: Gratis for patienter med henvisning fra egen læge

Bevægelse af muskler og bindevæv

Her arbejder vi effektivt med kroppens bindevævsstrukturer  – også kaldet fascia.

Fascia strukturerne kan man godt sammenligne med elastikker i kroppen.Formålet med bevægelserne og øvelserne er, at genopbygge et friere og stærkere elastiknetværk og dermed få en bedre fornemmelse af egen krop.
Du  opnår en friere bevægelse i kroppen, og bedre grundlag for styrke og stabilitet, så du kan bevæge dig langt bedre. I den Fascia orienterede træning arbejder vi med både mobiliserende og styrkende træningsøvelser for hele kroppen. Via træningen og ved samtidig at arbejde målrettet med åndedrættet påvirker vi den del af kroppens nervesystem, som virker beroligende for kroppen. I træningen laver vi indledningsvis små bevægelser og sving. Derefter dynamiske stræk og mobiliserende øvelser for hele kroppen. Vi afslutter træningen med en kort mindful opmærksomhed på krop og åndedræt.

Starter: Torsdag den 20 august 2020. 

Tid: torsdag kl. 13.15-14.30

Instruktør: Fysioterapeut Inge Larsen

Yderligere information og tilmelding ved FOF i Herning på deres hjemmeside: https://www.fof.dk/herning/Kursusoversigt/Motion/Motion-for-hele-kroppen/bevaegelse-af-muskler-og-bindevaev?id=36166

GLA:D RYG

GLA:D  RYG

GLA:D Ryg er et nyt behandlingstilbud til patienter med langvarige eller tilbagevendende rygsmerter, der påvirker hverdagen negativt. Tilbuddet er udviklet af forskere og behandlere på SDU.  Programmet følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger for behandling af patienter med rygsmerter og bygger på principper for hjælp-til-selvhjælp på samme måde som GLA:D  for patienter med knæ- og hoftesmerter.

Formålet med GLA:D Ryg er, at du får viden og redskaber, der hjælper dig til færre rygsmerter, og til at fungere bedre med de smerter der er.

Fysioterapeut Jimmi Højberg har deltaget i undervisning i GLAiD RYG  konceptet på Odense Universitet.

Konceptet består af;

2 individuelle konsultationer med undersøgelse, information og introduktion til træningen,

2 undervisningssessioner af en time, hvor du lærer om ryggen, hvorfor rygsmerter opstår og hvad man kan gøre for at få en ryg, der bedre klarer hverdagens krav.

8 ugers træning 2 gange om ugen. 1 time ad gangen.

Starter: mandag d. 17. august 2020

Tid: mandag kl. 14.00 og torsdag kl. 15.00

Instruktør: Fysioterapeut og GLA:D instruktør Jimmi Højberg

Pris: kontak klinikken